> طرز تهیه کیک تولد

طرز تهیه کیک تولد

کیک تولد ،کیک اسفنجی

 

نکات کلیدی برای پخت کیک تولد:

 

- قبل از آماده کردن مواد کیک تولد، فر را روشن کنید تا گرم شود.

 

- آرد کیک را قبل از استفاده 3 تا 4 مرتبه الک کنید تا هوا بگیرد و کیک خوب پف کند.

 

- بکینگ پودر را در یخچال نگهداری کنید تا خاصیت خود را از دست ندهد و موقع پختن

کیک تولد آن را با آرد مخلوط و الک کنید و بعد از اضافه کردن آن ها، مخلوط را زیاد هم نزنید.

 

- اگر کمی آرد یا چند قطره آبلیمو به سفیده اضافه کنید، هنگام هم زدن با هم زن دستی زودتر سفت می شود.

 

- هیچ گاه کیک داغ را از قالب جدا نکنید تا خرد نشود.

 

- اگر کیک تولد شما سوخت اجازه دهید تا به طور کامل سرد شود سپس قسمت های سوخته

را با چاقو بتراشید و روی آن را با خاکه قند و دارچین، خامه یا مربا پوشش دهید.

 

-اگر برای تزئین کیک از خامه استفاده میکنید،همیشه وقتی کیک کاملا خنک شد،روی آن

خامه بمالید،چون اگر کیک کمی هم حرارت داشته باشد،خامه بخورد کیک میرود و خامه

آب میشود و کیک شما خراب میشود.

 

-اگر از رنگ برای تزئین کیک  تولد استفاده میکنید،آن را 1 ساعت قبل از مراسم تزئین

کنید،چون خامه رنگی به خامه سفید رنگ میدهد.

 

مواد لازم برای یک عدد کیک تولد:

 

آرد 200 گرم

 

بکینگ پودر 10 گرم

              

شکر 150 گرم

              

وانیل 5 گرم

 

تخم مرغ 4 عدد

 

               

 

 

 

آب یا آب کمپوت 4 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه کیک تولد:

 فر را از 15 دقیقه قبل روشن کنید.

 

1.ابتدا تخم مرغ را کمی میزنیم که زرده با سفیده مخلوط شود.

 

2. بعد از آن شکر و وانیل را به تخم مرغ ها اضافه کرده و با همزن دستی یا برقی کمی می زنیم.

 

3.آب یا آب کمپوتی را به مواد بالا اضافه کرده.

 

4.آرد و بکینگ پودر را با هم در ظرفی جداگانه مخلوط میکنیم و بعد از آن کم کم به مواد

بالا اضافه کرده و با چنگال مواد را مخلوط میکنیم.

 

5.قالب را چرب کنید و کمی آرد بپاشید.

 

6.مايه كيك را در قالب 28 سانتی متری گرد ميريزيم و به مدت 15 الی 20 دقیقه با

حرارت 175 سانتی گراد یا 347 درجه فارنهایت و طبقه وسط.

 

7.در حین پختن در فر را باز نکنید چون پف کیک میخوابد.

 

8.در آخر یک چنگال یا چاقو را در کیک فرو کنید اگر چیزی به کیک نچسبد یعنی کیک شما پخته است.

 

9. وقتی که کیک شما کاملا خنک شد،آن را درون ظرفی که میخواهد کیکتان را بگذارید،بگذارید

و خامه را روی یکی از کیکها بمالید و موزها را حلقه حلقه کرد و روی سطح کیک بچیند و بعد

هم آناناس را به اندازه بند انگشت خرد کرده و بچیینید و در آخر هم گردوهای خرد شده را روی

موز و آناناسها بریزیدو بعد کیک بعدی که کاملا اون هم خنک شده را خامه میمالیم و روی

آناناس ها و موزها و گردوها میگذاریم و فقط این کار را کمی با دقت انجام دهید که کیک

شما خراب نشود و بعد از آن با خامه اول تمام دور کیک را بپوشانید و صاف کنید و بعد روی

کیک را و بعد هر مدلی که دوست دارید روی آن را تزئین کنید،ولی اگر از چیزهای رنگی مثل

اسمارتیز و گلوله های رنگی برای تزئین کیک تولد میخواهید استفاده کنید،روز بعد 1 ساعت مانده

به اینکه کیک را میخواهید بیاورید روی آن را با آنها تزئین کنید ،چون اگر از شب قبل تزئین

کنید،رنگش به کیک پس میدهد،بهتر است کیک تولد را از شب قبل یا 9 ساعت قبل درست

کرده و در یخچال بگذارید تا خامه کمی بخورد کیک برود،ولی حتما روی کیک را با یک

پوشش مناسب بپوشانید که کیک تولد شما خشک نشود و بعد داخل یخچال بگذارید،ولی پوشش

شما باید طوری باشد که خامها به آن نچسبد و تزئین کیکتان خراب نشود.

 

مواد لازم برای وسط کیک تولد:

 

موز2 تا 3 عدد

 

گردو خرد شده نصف استکان

 

آناناس خرد شده 1ستکان سرخالی

 

رنگهای خوراکی برای تزئین به دلخواه و به مقدار لازم

 

مواد لازم برای تهیه خامه کیک تولد:

 

 پودرقند= به مقدار لازم،خود من 400 گرم استفاده کردم

 

خامه= 6 بسته 200 گرمی

 

وانیل=هر بسته 200 گرمی خامه،یک چهارم قاشق چای خوری وانیل

 

طرز تهیه خامه کیک تولد:

 

برای تهیه ی خامه کیک تولد،خامه, پودرقند,سفت کننده خامه و وانیل را در ظرفی ریخته

و با همزن برقی 3 تا 4 دقیقه میزنیم و بعد از آن در یخچال به مدت 1 تا 2 ساعت میگذاریم

و در پرف خامه را هم میگذاریم،تا خنک شود و بعد از آن از یخچال خارج میکنیم و با دور

تند میزنیم تا خامه سفت شود (اگر خامه را زیاد بزنید زود میبرد و تبدیل به کره میشود)تا خامه

سفت شود،طوری که روی خامه خطهای همزن بیفتد.یا خامه را از قبل بگذارید در یخچال تا

خنک شود و بعد با سفت کننده خامه و وانیل مخلوط کنید و با همزن بزنید تا فرم بگیرید

تقریبا 5 تا 6 دقیقه.

 

کیک تولد,تهیه کیک تولد,پخت کیک تولد,روش پخت کیک تولد,عکس کیک تولد

 


 

طرز تهیه کیک اسفنجی با بافت عالی برای پایه

 

 

 

درست کردن یک کیک عالی و خوشمزه برای یک مناسبت به یاد موندنی و یا حتی یک بعد

از ظهر زیبامیتونه لذت بخش ترین قسمت ماجرا باشه. البته اینو برای اونایی میگم که مثل

من عاشق اینطور کارها هستن. خلاصه اینکه کیک پختن از جذاب ترین و لذت بخش ترین

قسمت های آشپزیه. کیک ها انواعمختلفی دارن و بافت هر دستور کیک با دستور دیگه

متفاوته. بعضی از کیک ها بافتشون لطیف و تره.بعضیا خشکن. بعضیا هم مثل کیکی که

امروزو براتون قرار میدم بافتی شبیه اسفنج دارن.

 

اهمیت بافت کیک

بافت کیک اونجایی مهم میشه که بخوایم کار خاصی باهاش بکنیم. مثلا اگر بخوایم کیکمون

رو فرم خاصی برش بدیم و یا مثل کیک تولد با تزیین  از وسط برش بدیم و بینش خامه و یا

چیزهای دیگه بزنیم وکارایی از این قبیل باهاش انجام بدیم باید بافت کیکمون خشک باشه

و قوام داشته باشه. معمولا برایپایه کیک های خامه ای و یا کیک هایی که با فوندانت تزیین

میشن راحت ترین و مناسب ترین کیک، کیک اسفنجی هست. البته میتونه از کیک های

دیگه هم با بافتهای مناسب استفاده کرد.

 

کیک اسفنجی هم دستور های مختلفی داره و به طرق مختلف میشه تهیه کرد و مسلماً

در بین خودشون بافت های متفاوتی دارن. این کیک که امروز قرار میدم کیکی هست که

هم خیلی خیلی ساده تهیه میشه و آسونه و همچنین از نظر من اونقدر مزه خوبی داره که

حتی لازم نیست در کنارش ازچاشنی مثل خامه استفاده بشه و میتونه با چای یا شیر یک

عصرانه خوشمزه است.

 

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی

 

    تخم مرغ 4 عدد

    آرد 1 و 2/1 فنجان یا 180 گرم

    شکر 4/3 فنجان + 4/1 فنجان، مجموعا 150 گرم

    شیر 5 قاشق غذاخوری

    روغن 5 قاشق غذاخوری

    وانیل 1 قاشق چایخوری

    بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری

    نمک 4/1 قاشق چایخوری

 

                  

 

قبل از هر چیز فرتون رو روشن کنید تا گرم بشه.

تخم مرغ ها رو نیم ساعتی بیرون از یخچال بذارید تا هم دمای محیط بشن و سرد نباشن.

اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها رو در آب ولرم بذارید تا کمی از سرماشون

کم شه.آرد و بکینگ پودر ونمک رو باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک بشه خیلی عالیه.

من معمولا آرد رو روی مایع کیکم مستقیم الک میکنم.

 

برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتونیم اون بافت اسفنج مانند و پر حفره

رو به کیک بدیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشن. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده

ها رو از سفیده جدامیکنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشن و با سفیده

مخلوط نشن. در ابتدای کارسفیده ها رو بذارید کنار و برید سراغ زرده ها.

 زرده ها رو حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کنه. حالا وانیل و 4/3 فنجان شکر رو بهش

اضافه کنید واونقدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشه. بعد هم روغن و شیر رو اضافه کنید و

باز یک دقیقه ای بزنید. در اینمرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک رو که مخلوط کرده

بودید کم کم به مایع اضافه کنید. بهتره این کاررو در سه مرحله انجام بدید. مقداری از آرد

رو بریزید و با دور آروم همزن بزنید (میتونید در این مرحله همزنرو بذارید کنار و با یک قاشق

یا ویسک هم زدن رو ادامه بدید) تا کاملا آرد ها به خورد مایع برن. بعدمقداری دیگه از آرد

رو اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست بشه و باز این کار رو تکرار کنید تا آرد تمومشه.

همونطور که بالا گفتم خیلی بهتر میشه اگه در این مرحله آرد رو مستقیم روی مایه

کیک با الک و درحین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک میکنه.

 حالا میریم سراغ سفیده ها. سفیده ها رو در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن اونقدر

بزنین تا کاملا پف کنه و سفید رنگ بشه. بعد یک قاشق از شکر رو هم به سفیده اضافه

کنید و باز یکی دو دقیقه بزنین تارنگش براق بشه.

سفیده رو روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق( ترجیحا فلزی نباشه) به یک

سمت هم میزنیم.حتی اگه انکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتون رو تند

نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده بامایع به آرومی به یک سمت مواد رو هم بزنید

(این مهمترین قسمت این کیکه).

 بعد هم کف قالب 25 سانتی رو چرب کنید و یا اگه خواستید کاغذ روغنی بذارید و

مایع رو در قالب بریزید.نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک اینه که حواسمون باشه

مایع کیک رو در یک نقطه نریزیم و در تمامسطح قالب پخشش کنیم تا بعد از پخت

گنبدی نشه.

بذارید در فر در دمای 170-180 دجه سانتی گراد تا کاملا بپزه. این کیک تقریبا

20-25 دقیقه ای میپزه ولی باز بسته به فرتون ممکنه متفاوت باشه.

 

دوستای گلم برای تزیین این کیک باید بگم که هیچ مشکلی وجود نداره

و بافتش به صورتی هست که بتونه خامه کشی و حتی فوندانت رو تحمل کنه.

اینجا هم بهتون یه پیشنهاد سالم و خوب میدم که توصیه میکنم برای یک بار

هم که شده امتحان کنید.برای تزیین هم میتونید بدون استفاده از خامه، با

میوه تزیینش کنید که من اینکار رو کردم و عالی شد.طعم شیرین کیک در کنار

ترشی توت فرنگی واقعا دلنشین میشه.

چند تا از توت فرنگی ها رو نگینی خرد کنید و روش یکی دو قاشق بسته به

میل خودتون شکر بریزید وبذارید نیم ساعتی بمونه و آب بندازه.

 

بعد کیکتون رو از وسط برش بدید و توت فرنگی ها رو با شهدی که پس داده

روی کیک بریزید و بعد چندحلقه موز هم روش بذارید و برش کیک رو روش قرار

بدید. روی کیک رو هم با موز و توت فرنگی تزیین کنید.

به همین سادگی و خوشمزگی

این ترکیب ساده از کیک و میوه چندتا حسن داره. مهمترینش اینه که نیازی

به خامه نداره و خیلی نگران چربی و قند و صد البته اضافه وزنش نیستیم.

در ضمن این کیک خودش کم شیرینه و حتی در صورت تمایل میتونید شکرش

رو یکی دو قاشق کمتر هم بکنید. حسن دومش هم باز به خامه مربوط میشه

که مثل من که توی خامه درست کردن هنوز نتونستم نتیجه مطلوبی بگیرم

نگران خامه نیستیم. حسن سومشم اینه که واقعا در حد یک کیک خامه ای

خوشمزه و زیباست.

با توت فرنگی به تنهایی هم میشه کیک های عالی و خوشمزه ای

تهیه کرد که انشاالله درمطالب آینده قرار میدیم.

 

منابع: بیتوته دات کام.

2nafare .com

 

 

تماس با ما

محبوب کنید